Anmeldelse: Club Magic Life – Rhodos, Plimiri

Hvilken klapvogn er bedst på ferien?

vs

I marts 2015 blev vi forældre for første gang – det har betydet nye tider både i vores hverdag, men bestemt også på charterferien. Eksempelvis er det jo smart at have en klapvogn med til den lille, så man ikke skal slæbe rundt på barnet i armene i hele tiden. Vi var selv meget i tvivl om, hvilken type klapvogn vi skulle købe som kunne bruges med henblik på diverse ferier. Efter mine to charterferier med lille Karl har jeg nu prøvet de to muligheder vi stod imellem; en lille handy paraplyklapvogn og en lidt større komfortabel klapvogn.

paraplyklapvogn

På den første ferie i august ’15 til Marmaris i Tyrkiet havde vi købt en lille handy parablyklapvogn – nærmere bestemt en Chicco Echo klapvogn, som er ekstra stærk og kan holde til flere kilo end de fleste og dermed kan bruges til han er ret gammel.

Grunden til vi købte sådan en lille paraplyklapvogn var fordi vi tænkte den var handy at rejse med – på øverste billede kan I se hvor lille den kan blive og dermed meget nem at have med både på flyet og i en taxa. Vi bestilte en Airshell for at beskytte den under flyturen, men desværre var den så stor at jeg faktisk ikke synes det var specielt nemmere at vi havde medbragt så lille og ellers handy en klapvogn.

Karl var 5 måneder på denne tur og vi havde forhåbninger om at han kunne sove i klapvognen når han skulle have sine lure i løbet af dagen, samt om aftenen når vi var inde i byen eller bare have ham med rundt på hotellet i den når han sov til nat. Dette var ikke let – han var vanskelig at få til at sove i den og tog forholdsvis korte lure. Til nat var næsten umiligt! Fordelene var til gengæld at den ikke var super varm for ham at sove i om dagen, hvor det var over 40 grader varmt. Han blev blot puttet i sin våde UV-dragt på et håndklæde i klapvognen – det fungerede til gengæld glimrende. Derudover vil jeg sige at det var meget lidt Karl havde lyst til at sidde i vognen.

Alt i alt var det som om der ligesom manglede noget komfort og tryghed fordi klapvognen var tynd i stoffet og ukomfortabel. Derfor besluttede jeg at købe en brugt Emmaljunga klapvogn til anden ferie…

På den anden ferie i oktober ’15 på Rhodos medbragte jeg en brugt Emmaljunga Cerox klapvogn – en gammel model som jeg har set de stadig har i den lokale BabySam i Herning, men som jeg ikke kan finde ny på i nogen webshops. Det vigtige ved denne barnevogn er dog blot at den er større, har mere komfort og ikke mindst en stang over, hvor barnet skal have benene under – se billedet lige ovenfor, hvor Karl har sine bare tær på “stangen”.

Denne gang rejste jeg uden Airshell fordi jeg ikke var så øm overfor den gammle brugte klapvogn – udrejsen gik fint, men kalechen blev brækkede af i den ene side på hjemturen. Dog må jeg sige at det var skønt at rejse uden en stor uhandy Airshell, så idéen med at købe en billig brugt klapvogn og rejse uden Airshell er ret fed synes jeg – det gjorde et vennepar også på ferien til Marmaris, det var de også glade for!

Karl var 6½ måned på denne ferie og havde allerede mere ud af at sidde og observere. Det var dog også tydeligt for mig at den meget mere komfortable klapvogn spillede ind. Karl havde lyst til at sidde i klapvognen meget længere og oplevede en masse derfra. Desuden var han meget nemmere at putte i klapvognen i løbet af dagen – dog er jeg ikke sikker på om længden af hans lure blev forbedret. Han var nemmere at putte fordi det kunne blive mere mørkt (med lidt hjælp fra et håndklæde) i klapvognen og samtidig var der mere stof/klapvogn at “putte sig i”. Det betød også at jeg næsten uden problemer kunne have ham med rundt om aftenen og kunne være sammen med dem jeg og Karl rejste med. Desuden elsker han at at sætte sine fødder op på “stangen” og lader til at hygge sig godt i klapvognen!

Kort sagt er der ingen tvivl om at jeg til enhver tid vil vælge en Emmaljunga – eller en lignende klapvogn til min næste charterferie så længe at jeg har en baby med. Dog tænker jeg at paraplyklapvognen på sigt vil være handy, når Karl bliver så stor at han ikke på samme måde har brug for sine lure i løbet af dagen, men dog ikke er større end at han kan blive træt af at gå – til den tid tager vi den med på ferie igen!

Hvad plejer I at medbringe på ferien?

1 kommentar

  • Hej. Hvordan kan det være at Air Shells ikke passede godt nok? Har de ikke i forskellige størrelser?

    Hvad med babyzen yoyo, den skulle efter sigende være helt klapsammenbar, så man kan have dem med som håndbaggage. Kan se man kan leje den hos baby golightly i København.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Club Magic Life – Rhodos, Plimiri