Anmeldelse: Grand Paşa Hotel - Marmaris, Tyrkiet

Marmaris – hyggelig by med mange muligheder

CollageBilleder siger mere end 1.000 ord – i dette tilfælde kan billederne dog ikke følge med til at vise hvor hyggelig og smuk en by Marmaris i Tyrkiet faktisk er! Det er nu en god uge siden vi kom hjem fra årets sommerferie, som var i Marmaris, hvor vi boede på Grand Paşa Hotel. Selvom jeg har besøgt Tyrkiet mange gange efterhånden, var det mit første besøg i Marmaris og den første gang jeg har forelsket mig i en tyrkisk turistby som jeg bare må tilbage til!

Byen har 30.000 indbyggere, som over tidobles i høj sæsonen. Besøger du Marmaris flyver du sandsynligvis til lufthavnen Dalaman, som ligger cirka 90 km fra byen. Ifølge Zoover er gennemsnits temperaturen 32 grader i august måned. Generelt om Marmaris vil jeg sige at det er en smuk, hyggelig og lækker by, hvor der er mange muligheder så der er noget for enhver.

Bazaren
Inde midt i Marmaris ligger en overdækket bazar bestående af mange hyggelige og pæne gader. Trods høje temperaturer udenfor er det lækkert og behageligt at gå rundt her. Desuden er der forholdsvis pænt og rent. Bazaren i Marmaris minder til forveksling om hvad du finder i en hvilken som helst anden tyrkisk by – masser af souvenirs og kopi-varer, hvor der skal pruttes om priserne! Selvom jeg sjældent køber noget i bazaren, så har man ikke rigtig været i Tyrkiet, før man har gået en tur herinde og kigget på ting og sager.

Butikker
Ud over bazaren som bugner af kopi-varer, så findes der også masser af rigtige butikker i Marmaris. Alt lige fra guld og sølv smykker, kvalitets sko og tøj til elektronik. Jeg selv fik købt en rigtig flot lang kjole som skal bruges til et bryllup – man kan virkelig mærke at kvaliteten er i orden. Netop nogle rigtige butikker som vi kender dem herhjemmefra har jeg ofte manglet når jeg har været på shopping i Tyrkiet – og i Marmaris er der rigelig af dem!

Bar street
Er du til fest om aftenen, så ligger Marmaris også inde med en “Bar Street” med mange store barer og diskoteker. Den ligger centralt inde i byen, parallelt med marinaen. Musikken er dog så høj at det kun er muligt at føre en samtale ude på gaden.

Marinaen
Langs marinaen er det helt tæt af store flotte yachts og skibe, som I sig selv er værd at kigge på – også kæmpe cruise skibe ligger til her. Langs marinaen er der masser af restauranter og enkelte barer, som ligger helt tæt op af hinanden – mange har også tagterrasse, hvor man kan sidde og nyde havnen ved solnedgang, hvilket er meget smukt! Priserne på restauranterne på marinaen er lidt dyrere end andre steder i Marmaris, men dog stadig ganske rimelige priser og absolut pengene værd!

Stranden
Marmaris er bl.a. kendt for at have nogle af Tyrkiets bedste strande og langs byen ligger der en 7 km lang strand med tilhørende strandpromenade. Stranden inde ved Marmaris centrum er ikke specielt bred og stranden er ikke som de er på f.eks. Cypern eller de kanariske øer. Personligt synes jeg ikke den var helt så fantastisk som beskrevet, men det havde jeg også lidt svært ved at forestille mig, da jeg ikke er specielt vild med de tyrkiske strande. Halv sand/halv sten strand og et ganske almindelige mørkeblåt hav som forholdsvis hurtigt bliver dybt. Så efter min mening er det ikke stranden man skal tage til Marmaris for, men den pynter gevaldigt på den meget hyggelige by!

Har du besøgt byen allerede og hvad synes du? Jeg kan gøre det helt kort; Marmaris – jeg kommer tilbage!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Grand Paşa Hotel - Marmaris, Tyrkiet