Øv dine feriegloser: Mondly app

Myter og fordomme om charterferier og flyrejsen

Billederoj 009

Der findes myter og fordomme om næsten alt – det gør der naturligvis også om charterrejser og alt hvad det indebærer, lige fra bestilling, til flyvning og pension. Jeg har samlet en masse myter om charterferier til at underholde jer med – samtlige er falske! Nogle af dem er fordomme som jeg ofte hører når jeg fortæller at jeg skal på charterferie og andre er nogen er alment kendte. Nogle af dem har jeg været nødt til at finde svar på via nettet.

Myte: Charterferie er kun for pensionister!
Der er ofte mange pensionister på samme charterdestination når man rejser udenfor de mest almindelige ferieperioder – det behøver pensionister jo ikke rejse efter og så kan de med fordel få ferien billigere. Når det er pointeret vil jeg godt understrege at der findes rejsende i alle aldre, lige fra småbørns familier, til unge og ældre par og venner. Der er noget for enhver smag og alder, det er blot at vælge rejse ud fra det og selv planlægge et passende “program” for ferien.

Myte: Charterferie er ikke for kulturelle rejsende!
Man kan sagtens tage på charterrejse for udelukkende at ligge ved pool eller strand og drikke drinks og tage sol en hel dag. Men alle de charterselskaber jeg kender til arrangerer udflugter på destinationen, så man kan komme ud og opleve noget kultur. Man kan også sagtens selv tage ud på egen hånd, f.eks. kan man ofte leje en taxa chauffør en hel dag til at vise en rundt og fortælle de lokale historier.

Myte: Charterferie er en dyr form for ferie og kun for rige mennesker!
Det er hvad du gør det til – man kan sagtens komme billigt afsted på en charterferie. En skiferie eller storbyferie kan nemt løbe op i samme eller en højere pris!

Myte: Jo mere du søger jo dyrere bliver det!
Dette er en myte der specielt gælder for flybilletter og jeg var nødt til at konsultere google for at finde svar på denne. Jeg fandt en artikel fra Jyllands Posten sidste år, hvor direktør Ole Stouby for rejsesøgemaskinen Travelmarket forklarer, hvorfor myten er falsk. Teknisk set kan det godt lade sig gøre for rejseselskaberne at øge priserne hvis man søger meget på en bestemt rejse ved hjælp af cookies, men dette skulle tilsyneladende ikke være tilfældet.

Myte: Afbudsrejser er rejser andre har meldt afbud fra!
Afbudsrejser indebærer ikke kun de rejser nogle har været nødt til at melde afbud til. Afbudsrejser indebærer også alle de rejser som rejseselskaberne er ved at brænde inde med fordi der er kort tid til afrejse, hvorfor de sætter prisen ned for at få solgt ud.

Myte: Det er dyrere med all inclusive!
Nej, ikke nødvendigvis – ofte kan du spare penge når du rejser med all inclusive fordi prisen for pensionen er meget billig og/eller fordi det ellers vil blive meget dyrt at skulle betale for hvert måltid, samt drikkevarer, is og snacks derudover. Specielt i Tyrkiet og Egypten er all inclusive billigt – også som tilkøb!

Myte: Hvis man rejser med all inclusive kommer man ikke ud at spise!
Igen, behøver all inclusive absolut ikke at være dyrt og det kan faktisk stadig sagtens være billigere at bestille rejsen med all inclusive og tage ud og spise et par aftner.

Myte: Man bliver hurtigere fuld hvis man drikker alkohol på flyet!
Nej, undersøgelser viser at dette ikke er sandt, men at man ofte har tendens til at drikke hurtigere når man er ombord på et fly og ikke har så meget andet at tage sig til. Derudover kan trykket være med til at man måske føler sig alkoholpåvirket uden at være det.

Myte: Chancen for at overleve et flystyrt er lille!
Ifølge National Transportation Safety Board overlevede 96 % af alle passagerer involveret i flystyrt i perioden 1983-2000.

Myte: Hvis man åbner nødudgangen i flyet i luften styrter det ned!
Det skulle slet ikke kunne lade sig gøre at åbne nødudgangene under flyvning på grund af trykforskellen udenfor og i kabinen når man er højt oppe i luften.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øv dine feriegloser: Mondly app