Forbereder ferien til Marmaris

Bliv ikke snydt af grundprisen – der er ofte masser af tillæg!

DSC03625

Her er et lille tip, som er værd at huske når man sidder og søger efter charterferie. Det er nemlig altid grundprisen der bliver angivet, enten samlet for to voksne eller for én person ved to voksne. Man kan hurtigt blive begejstret for en god pris når man ser på grundprisen, men husk altid lige at tjekke hvilke tillæg der kommer oveni – nogle er obligatoriske og andre er tilvalg. Det kan hurtigt løbe op og blive mange ekstra penge man ikke havde regnet med.

Det er meget forskelligt fra rejseselskab til rejseselskab hvad der er at tillæg, nogen har mange flere end andre. Nedenfor gennemgår jeg de mest normale tillæg og derefter fremhæver jeg de forskellige obligatoriske tillæg hos de forskellige charterselskaber jeg oftest selv rejser med.

Transfer
Betyder transport mellem lufthavn og hotel tur/retur. Dette er et tilvalg for samtlige charterselskaber jeg kender. Prisen er også forskellig fra selskab til selskab. Når vi har rejst en lidt større flok har det dog ofte kunnet betale sig at fravælge transfer og kontakte hotellet direkte, så de hjælper med at arrangere en privat taxa eller bus. Det kan både være billigere og samtidig behøver man ikke stoppe ved hoteller på vejen, som andre rejsende skal bo på.

Catering
Det vil sige mad ombord på flyet tur/retur. Igen er prisen meget forskellig fra selskab til selskab og samtidig et tilvalg hos alle de charterselskaber jeg kender til. Personligt synes jeg det er rigtig rart at have bestilt mad på flyet, ellers kan der godt gå lang tid, hvor man ikke får noget at spise og samtidig synes jeg det er rigtig hyggeligt og god tidsfordriv i flyet at spise.

Forsikringer
Alle charterselskaberne tilbyder forskellige rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Igen er priserne forskellige afhængig af selskab og hvilken forsikring du vælger. Jeg bestiller aldrig fordi jeg allerede har en årsrejseforsikring til hele verden som inkluderer en afbestillingsforsikring som fast kører hvert år hos mit forsikringsselskab – det er billigere for os.

Pension
Det er meget forskelligt afhængig af hvilket hotel du vælger, hvorvidt pensionen er inkluderet i grundprisen eller ej. Nogle gange har man mulighed for at tilvælge morgenmad, halvpension eller all inclusive og andre gange er det bare med i prisen.

Visum
Rejser man f.eks. til Egypten skal man have et visum. Det er meget let at få og det betales oftest hvis du booker din rejse gennem et charterselskab. Det er i hvert fald tilfældet for de charterselskaber jeg har rejst med til egypten. Et visum koster cirka 150 kroner per person og er heldigvis ikke noget der behøver at slå hele budgettet ud af kurs.

Papirs billet
De fleste charterselskaber tilbyder desuden at sende din billet med almindelig brevpost. Det koster typisk lige omkring 100 kroner. Personligt fortrækker jeg blot at have billetten elektronisk, hvilket er helt gratis.

Obligatoriske tillæg
Som sagt findes der også ofte nogle obligatoriske tillæg, som man ikke nødvendigvis opdager før du skal til at betale – hvorfor de ikke bare er en del af grundprisen begriber jeg ikke! Nedenfor har jeg listet de syv charterselskaber jeg oftest bruger.

  • Star Tour – ingen yderligere obligatoriske tillæg
  • Nazar – ingen yderligere obligatoriske tillæg
  • Apollo Rejser – obligatorisk administrationstillæg 50 kr per person
  • Falk Lauritsen – obligatorisk administrationstillæg 50 kr per person
  • Bravo Tours – obligatorisk flytillæg 100 kr per person
  • Sun Tours – obligatorisk brændstoftillæg 150 kr per person
  • Primo Tours – obligatorisk salgstillæg 148 kr per person, derudover har de som de eneste check in bagage med som tilvalg, man kan enten vælge 20 eller 30 kg.

Det kan være meget vanskeligt at finde ud af hvad man rent faktisk ender med at skulle betale, derfor vil jeg anbefale at lade som om du booker rejsen, indtast navn m.m. og først lige før du skal betale kan du få alle tillæg at se.

Jeg selv synes det er skønt at bruge med f.eks. Star Tour eller Nazar – der skal man ikke tænke på andre tillæg end om man vil have mad på flyet og transport til hotellet for de har inden skjulte gebyrer og tillæg som overrasker når man skal til at betale sin rejse.

Dette blogindlæg indeholder et affiliate link.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forbereder ferien til Marmaris