Jeg drømmer om: Gili Lankanfushi på Maldiverne

Souvenirs der holder: Flotte lamper fra Tyrkiet

CollageJeg er alt for ofte kommet hjem med nogle ting jeg har købt i den tyrkiske bazar eller på et marked på Filippinerne når jeg har været på ferie, som bare ikke lige var sagen når jeg kom hjem. På en eller anden mystisk måde ser tingene bare anderledes ud når de hænger der i boden eller butikken. Jeg synes det kan være lidt svært når man står og prutter om prisen med de lokale og tænke sig til om det nu også er nogle ting man vil få brugt når man kommet hjem. Det kræver noget øvelse!

Sidste år kom mine forældre hjem med nogle flotte og meget typiske tyrkiske loftlamper, som nu hænger over deres store spisebord hjemme i stuen. Der har de efter min mening ramt plet – de passer flot ind i stuen og er anderledes på den fede måde. De er ensfarvede i hvidt glas, så de er forholdsvis stilrene og ikke alt for spraglede sammenlignet med mange andre af de tyrkiske lamper man finder.

I Tyrkiet støder man ofte på butikker som har denne slags lamper hængende i massevis – store og små i alverdens farver og mønstre.

DSC03081De to mine forældre har købt er meget store. De fik handlet sig ned til omkring 500 kroner stykket og kan altså købes i Tyrkiet. Disse er købt på en ferie i Side sidste år, hvor de fløj med et tyrkisk flyselskab efter en rundrejse i Tyrkiet med WOW Travel, som ofte tilbydes meget billigt udenfor højsæsonen på Takeoffer.dk.

4 kommentarer

 • Hvordan fik de dem transporteret hjem? Var det nemt nok at have dem med i bagagen, eller? 🙂 Min kæreste og jeg snakker om Tyrkiet lige nu, og de lamper er da virkelig smukke og unikke i forhold til typisk dansk indretning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Malene!
   Det havde dem med som håndbagage, men de var for store oppe i overskabene – så de kunne lige nøjagtig skubbe dem ind mellem sæderne! Som sagt var det et tyrkisk flyselskab – om det gør en forskel ved jeg ikke. Men vi har før haft større souvenirs med hjem som håndbagage uden at det var pakket ind eller noget – også på almindelige charterflyvninger. Kan sagtens forstå I gerne vil til Tyrkiet – det er så skønt og priserne er jo rimelige! 🙂 Ja, mixet mellem dansk og tyrkisk er ret cool synes jeg.
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de lamper dog flotte, de passer perfekt ind i stuen 😉

  http://byekk.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg drømmer om: Gili Lankanfushi på Maldiverne