Gør ferien lidt lettere: Solbeskyttelse på spray

De bedste 3 strande jeg har besøgt

Giftun Islands i Egypten ved Hurghada
Eller “Paradise Island” som det også bliver kaldt, er en ø kun med én privat strand med parasoller lavet af palmeblade og ellers bare øde strand og azurblåt vand. De lokale sammenligner det med caribiske strande og selvom jeg aldrig har været i Caribien, så tror jeg de har ret!
Øen Paradise Island eller øerne Giftun Islands kan besøges i dagtimerne ved at tage på en bådtur, planlagt af rejseselskabet eller lokale. Da stranden er helt øde er det nødvendigt selv at medbringe med og drikke, samt håndklæde, som du kan ligge på direkte på sandet, for der er ingen liggestole eller parasoller. Helt simpel og en fantastisk smuk og lækker strand at opholde sig på.
Der er dog den ulempe at stranden er godt besøgt af turister, så selvom den er øde, så er der rigtig mange mennesker på stranden og i vandet, men man kan dog stadig sagtens være der.
Sandet på stranden er en fint og havvandet er hel klart og turkisblåt. Vandet er så klart at du sagtens kan se dine tær selvom vandet går dig til halsen. Vandet bliver meget hurtigt dybt og man skal ikke mange meter ud før man ikke kan bunde, hvis jeg husker ret er det allerede 10-15 meter ude.
I vandet svømmer der små fisk og nær øerne er der rig mulighed for at snorkle og kigge på smukke koraler og flotte fisk – så hvis ikke allerede det er en del af den bådtur du er på, så få eventuelt stoppet båden til eller fra ø’en så du kan få mulighed for at se de smukke koralræv.

Playa de Alcúdia på Mallorca ved Alcúdia
Stranden ligger i feriebyen Alcúdia på den nordlige del af øen, dermed er der også rig mulighed for at gå på shopping eller hygge sig på en restaurant eller bar lige ved siden af. Det betyder altså også at der er masser af turister, dog ikke overfyldt. Langs stranden snor sig en lang strandpromenade, som løber hele 14 kilometer og dermed også udenfor Alcúdia, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle langs stranden.
Stranden er bred og består af kridhvidt meget fint sand. Havvndet er klart og lyseblåt, nogle steder kan der dog godt være lidt tang, men man kan sagtens finde store områder helt uden.
Stranden er lavvandet og meget børnevenlig, så man kan gå meget langt ud før vandet bliver dybt.

Fig Tree Bay på Cypern ved Protaras
Stranden ligger ved byen Protaras og tæt på stranden ligger nogle få små butikker. På stranden er det muligt at leje liggestole og der er mulighed for vandsport aktiviteter.
Stranden er bred og med fint sand. Vandet er azurblåt og hel klart, så man kan se sine tær hele tidn. I vandet svømmer desuden små fisk. Det er en forholdsvis lavvandet strand og god til børnefamilier.

Har du besøgt nogle af de skønne strande – eller hvilke er de skønneste du har været på?

 

2 kommentarer

 • Sanne

  Har været i Alcudia 4 gange – elsker det sted. Dejlig strand, Kunne godt tænke mig at prøve stranden Fig Tree Bay i år, men er bange for der nok bliver for varmt i juli.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Sanne!
   Det er virkelig også en skøn strand – vil så gerne til Alcúdia igen! Er sikker på du også vil blive vild med Fig Tree Bay, tænker dog ikke det bliver for varmt i juli på Cypern (man går jo bare i vandet 😉 ), men det er jo hel sikkert også en smagssag – det kan snildt komme op på de 30 grader!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør ferien lidt lettere: Solbeskyttelse på spray