Solskader - husk solbeskyttelsen

Sommerferien er bestilt: Grand Pasa Hotel i Tyriket, Marmaris

Så er sommerferien endelig bestilt og turen går til Tyrkiet i Marmaris, hvor vi skal bo på Grand Pasa Hotel. Vi er tre småbørnsfamilier som skal tilbringe en uge sammen i sydens sol til august – to familier med hver ét barn på cirka et halvt år og én familie med to børn på henholdvis et og to år. Jeg glæder mig rigtig meget til vores allerførste ferie som familie, der er ingen tvivl om at det bliver meget anderledes og nu på vores søns vilkår. Kriterierne for vores søgning af charterrejse var all inclusive, varme, høj standard og en billig pris i august eller september og det var derfor denne rejse vi er endte med at bestille.

Hotellet
Hotellet er femstjernet og pensionen er all inclusive, dvs. alle tre måltider, samt lokale drikkevarer er inkluderet i prisen. Hotellet har 280 værelser og en stor central solterrasse med med stor pool, børnepool og lidt vandrutsjebaner til børn og barnlige sjæle. For os var det vigtigt med en børnepool da vi jo har fire små børn med – umiddelbart ser det ud til at poolen ligger lige bag vandrutsjebanerne og tæt på det femetagers hotel som dermed giver skygge i børnepoolen noget af dagen, hvilket vi håber på! Hotellet har en enkelt restaurant og flere barer.

Grand Pasa Hotel ligger cirka 3 km fra byen Marmaris og cirka 300 meter fra strand og strandpromenade. Vi flyver til lufthavnen Dalaman, som ligger 90 km fra hotellet.

Destinationen
Det er absolut ikke første gang turen går til Tyrkiet, det er derimod første gang jeg skal til Marmaris. Det ender ofte med at vi rejser til Tyrkiet fordi det er meget varmt, specielt i august som er en af de varmeste måneder, og fordi det er billigt. Jeg elsker Tyrkiet netop af de to grunde og selvom det er et muslimsk land oplever jeg ikke problemer med at bruge korte bukser og kjoler.

Marmaris glæder jeg mig rigtig meget til at besøge. Området skulle huse nogle af Tyrkiets bedste strande og stranden ved byen skulle være 7 km lang. Generelt er det ellers en af de ulemper jeg synes der er ved Tyrkiet – de har ikke nogen specielt lækre eller flotte strande. Langs stranden er en strandpromenade med restauranter og barer. Derudover finder man naturligvis også en af de karakteristiske tyrkiske bazarer i byen. Marmaris skulle være en overskuelig og hyggelig ferieby,

Temperaturen i Marmaris i august ligger gennemsnitlig på de 32 grader med 10 solskinstimer om dagen. Marmaris har gennemsnitligt 2 dage med nedbør i august, hvilket er mere end de fleste andre charterdestinationer i Tyrkiet

Rejseselskabet
Det er den første gang jeg skal rejse med Primo Tours – umiddelbart har jeg ikke nogen specielle forventninger til selskabet og jeg har ikke rigtig hørt noget om dem, hverken godt eller skidt. Vil dog lige nævne at de er ganske hjælpsomme i telefonen, så jeg er helt tryg. Derudover er deres hjemmeside da også ganske overskuelig og det var forholdsvis nemt for mig at finde det jeg søgte ud fra vores kriterier.

Prisen
Jeg fandt også hotellet hos Bravo Tours, men det var flere tusinde kroner dyrere end Primo Tours. Grundprisen for vores familie med to voksne og ét barn på 0 år er 7.900 kroner og for familien med to voksne og to børn på 1 og 2 år er prisen 10.100 kroner. Derudover kommer et obligatorisk salgstillæg på 150 kroner per person til olie- og valutajusteringer. De resterende tillæg er valgfrie; rejseforsikring, afbestillingsforsikring (195 kroner), mad på flyet tur/retur (198 kroner), transport mellem lufthavn og hotel tur/retur (248 kroner) og bagage (130 kroner for 20 kg og 180 kroner for 30 kg). Så der er ret mange ekstra tillæg som man lige skal være opmærksom på – normalt er jeg vant til at bagage altid er inkluderet. Når det så er sagt synes jeg faktisk at det er fedt man har mulighed for at vælge om man så vil have 20 eller 30 kg bagage med ud over håndbagagen – jeg har valgt 30 kg så jeg også har plads til min søns grej.

Jeg skal ærligt indrømme at jeg synes de mange og dyre tillæg var en ærgerlig overraskelse – til gengæld fik vi et lille plaster på såret fordi Primo Tours giver gratis parkering i Billund, hvor vi flyver fra, såfremt man bestiller rejsen 60 dage før afrejse.

2 kommentarer

 • Simone

  Marmaris er min absolutte favorit destination, når jeg skal på charter rejse. Jeg elsker virkelig den lange strandpromenade! Skal også afsted til august – denne gang med Startours, og rejste også til Marmaris sidste år med Primo tours. Det var en rigtig positiv oplevelse at rejse med Primo tours – den eneste grund til, at jeg har valgt Star tours i år er fordi, jeg ikke kunne have mine lange ben i flyet, og sidst jeg tjekkede, er det samme flyselvskab de har tilknyttet i år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Simone
   Hvor fedt at læse! Glæder mig til at opleve Marmaris – endnu mere nu og har også hørt en masse godt om stedet! Desuden dejligt at du har haft gode oplevelser med Primo Tours. Min mand sagde “åh nej” da han læste din kommentar, han har nemlig også lange ben, hehe… Nå, men heldigvis er det jo ikke alt for lang en flyvetur – han må lige klare den! 🙂 Det kan da være vi ses i Marmaris til august så! 😉 Rigtig god tur i hvert fald…
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solskader - husk solbeskyttelsen